Naar inhoud

Gemeentehuis

de Robianostraat 64
B-2150 Borsbeek
tel. 03 320 94 00
info@borsbeek.be

Openingsuren gemeentehuis

ma.8.45 tot 12 uur
17.30 tot 20 uur
di.8.45 tot 12 uur
wo.8.45 tot 12 uur
13.30 tot 16 uur
do.8.45 tot 12 uur
vr.8.45 tot 12 uur

Elektrische laadpalen

De uitrol van publieke laadinfrastructuur op het openbare domein zal de komende jaren door de Vlaamse overheid georganiseerd worden. De Vlaamse Regering duidde laadpaaloperatoren aan die de komende twee jaar (vanaf 1 september 2022) deze uitrol zullen verzorgen in de deelnemende Vlaamse steden en gemeenten.

Voor de Vervoerregio Antwerpen is de geselecteerde laadpaaloperator Engie, de laadprijs bedraagt bij de start van de concessie € 0,46/ kWh incl. BTW. Voorlopig gaat het enkel om 'normale' laadpunten, voor de snelle laadpunten is de Vlaamse Overheid nog bezig met de organisatie van de plaatsingsprocedure.

Vraag een laadpaal aan in Borsbeek via het e-loket

Met de strategie van 'Paal volgt Wagen' kunnen burgers, ondernemingen en organisaties een publieke laadpaal aanvragen. Hebt u een volledig elektrische wagen (personenwagen of lichte vracht), geen laadmogelijkheid op eigen terrein en ligt de dichtstbijzijnde publieke laadpaal op een wandelafstand van meer dan 250 m? Dan kan u een laadpaal aanvragen via het e-loket. Alle voorwaarden zijn te vinden op vlaanderen.be/publieke-laadpaal-aanvragen. Het grootste aantal publieke laadpalen zal via deze weg worden geplaatst. Daarnaast zullen er automatisch publieke laadpunten worden bijgeplaatst wanneer bestaande laadpalen zeer frequent worden gebruikt ('Paal volgt Paal').

Meer info?

Voor meer informatie contacteer de dienst mobiliteit via mobiliteit@borsbeek.be.