Naar inhoud

Gemeentehuis

de Robianostraat 64
B-2150 Borsbeek
tel. 03 320 94 00
info@borsbeek.be

Openingsuren gemeentehuis

ma.8.45 tot 12 uur
17.30 tot 20 uur
di.8.45 tot 12 uur
wo.8.45 tot 12 uur
13.30 tot 16 uur
do.8.45 tot 12 uur
vr.8.45 tot 12 uur

Praktisch

Mondiale Raad

Burgerzaken

de Robianostraat 64
2150 Borsbeek

tel. 03 320 94 00
fax 03 320 94 11
burgerzaken@borsbeek.be

Openingstijden

Maandag 8.45 - 12 uur 17.30 - 20 uur
Dinsdag 8.45 - 12 uur  
Woensdag 8.45 - 12 uur 13.30 - 16 uur
Donderdag 8.45 - 12 uur  
Vrijdag 8.45 - 12 uur  

Wij werken op afspraak!

Adreswijziging

adreswijziging

Verhuis naar of binnen onze gemeente

Je dient steeds je nieuwe adres binnen 8 dagen na verhuis aan de dienst Burgerzaken te communiceren. Indien jij en alle medeverhuizers de Belgische nationaliteit hebben en in het bezit zijn van een rijksregisternummer, kan je de aangifte doen via het e-loketformulier "adreswijziging" dat u onderaan deze pagina kan terug vinden.  Is dit niet het geval dien je samen met de mede-verhuizers een bezoek te brengen aan onze dienst Burgerzaken en dan helpen we jou daar graag verder.

Let op, je kan je pas komen aanmelden als je effectief verhuisd bent! Na de aangifte gaat de politie immers  na of je ook effectief op het nieuw aangegeven adres woont.  Wanneer deze kan vaststellen dat je daar effectief verblijft, ontvang je een document waarmee je je naar het gemeentehuis kan begeven om zo de adreswijziging te finaliseren.  Hiervoor dien je een afspraak te maken via onze afsprakenmodule of;  klik hier  Op dit document staat duidelijk vermeld vanaf wanneer je je naar het gemeentehuis kan begeven. Standaard tracht de wijkagent om binnen de 2 weken een vaststelling te doen. Dit kan echter langer duren wanneer men jou niet kan aantreffen in de woning. De bezoeken zijn immers onaangekondigd conform de regelgeving.

Hier kan je meer informatie vinden over te verwittigen instanties wanneer je verhuist.

Verhuis naar een andere Belgische gemeente

Geef steeds je adreswijziging aan bij de bevolkingsdienst van je nieuwe gemeente. 
Het is niet nodig om je uit te schrijven in onze gemeente, dit gebeurt automatisch door de inschrijving in een nieuwe gemeente.

Verhuis naar het buitenland

Breng de bevolkingsdienst van Borsbeek op de hoogte van je nieuwe adres in het buitenland en dit zo kort mogelijk voor je definitieve vertrek naar het buitenland.  Deze datum van aangifte is ook de datum van afschrijving naar het buitenland. 

Indien je nog documenten nodig hebt die aangemaakt of afgedrukt moeten worden, dien je deze aan te vragen voor je jezelf uitschrijft.  Informeer je hierover bij de buitenlandse ambassade van jouw land van bestemming in België.

Je krijgt een formulier (model 8) dat je dient af te geven op het Belgische consulaat van je nieuwe verblijfplaats.   Het consulaat kan je nadien helpen bij de uitreiking van een paspoort en identiteitskaart.

Procedure Belg: vul het invulformulier in via ons E loket - klik hier

Procedure Niet Belg: neem contact op met de dienst burgerzaken op burgerzaken@borsbeek.be

E-loket