Naar inhoud

Praktisch

PWA - Zita

Mortsel

PWA Mortsel-Borsbeek vzw
Dienstenonderneming ZITA
Antwerpsestraat 44-46
2640 Mortsel

Tel. 03 450 89 65 - 66 en 67
Fax: 03 450 89 69
E-mail: info@pwa-zita.be Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken

Borsbeek

PWA Mortsel-Borsbeek vzw
Dienstenonderneming ZITA
Lucien Hendrickxlei 17
2150 Borsbeek
Tel. 03 366 48 01

E-mail: info@pwa-zita.be Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken

e-mail

Openingstijden

Zitdagen OCMW Borsbeek:

maandag

 • van 8.45 tot 12 uur en
 • van 18 tot 19 uur

 

PWA - Zita

Wat?

Het Plaatselijk Werkgelegenheidsagenschap, afgekort PWA, laat langdurig werklozen toe om activiteiten uit te oefenen die door hun aard of hun occasioneel karakter niet uitgevoerd worden in het gewone arbeidscircuit.

Wanneer heb ik het recht om in het PWA te werken?


Je bent uitkeringsgerechtigd volledig werkloos 

 • Je bent jonger dan 45 jaar
  Om in het kader van een PWA te werken, moet je:
  - ofwel, uitkeringsgerechtigd volledig werkloos te zijn en sinds minstens 2 jaar werkloosheidsuitkeringen genieten;
  - ofwel, uitkeringsgerechtigd volledig werkloos te zijn en in de 36 maanden voorafgaand aan uw inschrijving in het PWA, en gedurende ten minste 24 maanden werkloosheidsuitkeringen genoten te hebben.
 • Je bent 45 jaar of ouder
  Om in het kader van een PWA te werken, moet je:
  -ofwel, uitkeringsgerechtigd volledig werkloos te zijn en sinds minstens 6 maanden werkloosheidsuitkeringen genieten;
  -ofwel, uitkeringsgerechtigd volledig werkloos te zijn en in de 36 maanden voorafgaand aan uw inschrijving in het PWA, en gedurende ten minste 24 maanden werkloosheidsuitkeringen genoten te hebben.

Je bent niet uitkeringsgerechtigd volledig werkloos

Je kan eveneens in een PWA werken als je het leefloon geniet of recht hebt op financiële bijstand van het OCMW en ingeschreven bent als niet-werkende werkzoekende.

Wie kan een beroep doen op de diensten van het PWA?

Privé-personen, lokale overheden (gemeenten, OCMW’s), VZW’s en andere niet-commerciële verenigingen, onderwijsinstellingen en land- of tuinbouwbedrijven, kunnen activiteiten laten uitoefenen door PWA-werknemers.

Welke zijn de toegelaten activiteiten bij privé-personen?

 • Thuishulp met huishoudelijk karakter (o.m. poetshulp, strijken bij de gebruiker thuis)

  Beperkingen
  Deze activiteit van thuishulp met huishoudelijk karakter mag enkel worden verricht door PWA-werknemers die op 1 maart 2004 verbonden waren door een PWA-arbeidsovereenkomsten, de vermelde activiteit effectief (minstens 1 uur) bij een gebruiker verricht hebben in de loop van de voorafgaande periode van 18 kalendermaanden.Bovendien mag deze activiteit enkel verricht worden bij gebruikers die natuurlijke personen zijn en die op 1 maart 2004 in het bezit zijn van een geldig gebruikersformulier voor de uitvoering van voornoemde activiteit. Na deze datum kunnen deze gebruikers hun inschrijving nog steeds hernieuwen.
 • Kleine onderhouds- en herstellingswerken aan de woning van de gebruiker die door professionelen worden geweigerd omwille van hun gering belang
 • Bewaken en verzorgen van huisdieren, in afwezigheid van de eigenaars (bijv. tijdens de vakantie), indien er in de buurt geen dierenpension is.
 • Hulp voor klein tuinonderhoud
 • Hulp voor de opvang of de begeleiding van kinderen, zieken, bejaarden of gehandicapten (o.m. kinderopvang bij de gebruiker thuis, boodschappen doen voor bejaarden).
 • Hulp bij het vervullen van administratieve formaliteiten

Je kan op eenvoudig verzoek een lijst bekomen op het PWA-kantoor.

Meer info?

www.pwa-zita.be