Naar inhoud

Gemeentehuis

de Robianostraat 64
B-2150 Borsbeek
tel. 03 320 94 00
info@borsbeek.be

Openingsuren gemeentehuis

ma.8.45 tot 12 uur
17.30 tot 20 uur
di.8.45 tot 12 uur
wo.8.45 tot 12 uur
13.30 tot 16 uur
do.8.45 tot 12 uur
vr.8.45 tot 12 uur

Behaag… natuurlijk 2024

Behaag…Natuurlijk is inmiddels 31 jaar oud, nog steeds springlevend en meer dan ooit nodig!

Het promoten om voor- en achtertuinen vogel- en dus ook bijen- en vlindervriendelijker in te richten blijft het belangrijkste streefdoel. Sinds de start van de campagne in 1994 heeft Behaag..natuurlijk zonder enige twijfel al enorm veel leven in kleine en grote tuinen gebracht. Maar het kan nog beter, met steeds meer levende tuinen.

Wat is er trouwens leuker dan tijdens het ontbijt of tijdens het middageten van op het terras of vanachter het raam naar de vogels in de tuin te turen? Elke dag opnieuw en je kan er uren naar kijken…

Zorg er wel voor dat de vogels in je tuin een veilig plekje hebben om naartoe te vliegen. Een boom of enkele opgaande struiken kunnen al volstaan. Een meidoorn is een topsoort voor elke tuin. Een klein rommelhoekje is eveneens een weldaad voor vogels. Roodborstjes, winterkoningen en heggenmussen houden ervan om daarin op zoek te gaan naar spinnetjes en wormpjes.

Dit jaar zijn er weer enkele fruitboomsoorten in het aanbod opgenomen. Ze zorgen allen voor een formidabele bloei, een waar eldorado voor wilde bijen en hommels. Terwijl het fruit, al dan niet afgevallen, een belangrijke voedselbron is voor vogels en vlinders. De aangeboden soorten zijn allen zelfbestuivend, maar kruisbestuiving met soorten die in de buurt staan, levert wel een betere oogst op.

Welke planten kunnen worden besteld?

Info over prijzen, samenstelling plantpakketten en te koop aangeboden planten zijn terug te vinden in de brochure.

Er wordt opnieuw veel aandacht geschonken aan de promotie van streekeigen en autochtoon plantmateriaal. 

Hoe bestellen?

Bestellen kan uiterlijk tot 18 oktober 2024 via mail naar omgeving@borsbeek.be of op papier aan het onthaal van het gemeentehuis.

Download hier het bestelformulier.

Het correcte bedrag dient gestort te zijn op het rekeningnummer van het gemeentebestuur Borsbeek (BE50 0910 0007 6518) met vermelding van je naam en ‘behaagactie 20234.

Wanneer afhalen?

Zaterdag 30 november 2024 kan je je bestelling afhalen tussen 12u en 14u aan Natuur.huis De Kruitkamer op Fort 3.

Meer Info

Nog vragen? Die kan je stellen via info@schijnvallei.be of omgeving@borsbeek.be.