Naar inhoud

Gemeentehuis

de Robianostraat 64
B-2150 Borsbeek
tel. 03 320 94 00
info@borsbeek.be

Openingsuren gemeentehuis

ma.8.45 tot 12 uur
17.30 tot 20 uur
di.8.45 tot 12 uur
wo.8.45 tot 12 uur
13.30 tot 16 uur
do.8.45 tot 12 uur
vr.8.45 tot 12 uur

Praktisch

Sport

Cultuur

de Robianostraat 64
2150 Borsbeek

tel. 03 320 94 00
vrijetijd@borsbeek.be

Openingstijden

Maandag 8.45 - 12 uur 17.30 - 20 uur
Dinsdag 8.45 - 12 uur  
Woensdag 8.45 - 12 uur 13.30 - 16 uur
Donderdag 8.45 - 12 uur  
Vrijdag 8.45 - 12 uur  

Speelpleinwerking

foto speelpleinwerking

Als lokaal bestuur vinden we het belangrijk dat de Borsbeekse kinderen en tieners zich kunnen amuseren tijdens de schoolvakanties.

En ook als ouder is het fijn te weten dat je kroost geniet en een leuke tijd beleeft. Daarom sloten we een convenant met Koraal vzw. Deze professionele organisatie baat verschillende speelpleinen in het Antwerpse uit en engageert zich sinds 2020 om een kwalitatieve locatiewerking op maat van Borsbeek op te zetten. 

Open speelaanbod

Vanuit de filosofie dat kinderen, net als volwassenen, het recht hebben om tijdens hun vakantie dingen te doen die ze leuk vinden, wordt er gewerkt met een open speelaanbod. Er worden verschillende activiteiten voorbereid en aangeboden, voor de kinderen die niet willen deelnemen aan de georganiseerde activiteiten worden allerhande impulsmaterialen zoals boekjes, gezelschapsspelletjes, skateboarden… voorzien. Naast activiteiten ter plaatse zijn een occasionele uitstap naar de dierenboerderij of de waterspeelplek op Hulgenrode mogelijk.

De lokale speelpleinwerking van Borsbeek blijft zoals vroeger draaien op vrijwilligers. Om alles in goede banen te leiden voorziet Koraal vzw steeds drie jongeren met ruime speelpleinervaring die een vorming tot hoofdanimator hebben gevolgd. Zij garanderen de continuïteit, coachen de vrijwilligers, begeleiden de kinderen die meer zorg of aandacht nodig hebben, etc.
De hoofdanimatoren en vrijwilligers worden dagdagelijks ondersteund en gecoacht door een team van pedagogische medewerkers om een kwalitatieve, toffe en speelse speelpleinwerking te garanderen voor alle kinderen.

Voor wie?

Speelpleinwerking Borsbeek biedt speelkansen aan kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Uiteraard laten we iedereen de vrije keuze. Ouders kunnen kiezen of hun kind van 4 tot 6 jaar komt spelen op de speelpleinwerking of dat het aanbod van Ferm meer op maat is en daarvoor inschrijven via Ferm Kinderopvang.

Vanaf de leeftijd van 10 jaar kunnen kinderen kiezen voor Hulgenrode, de speelpleinwerking van Koraal te Wommelgem op slechts drie kilometer van Borsbeek. Het aanbod van dit grote speelplein sluit immers beter aan bij de noden en wensen van deze leeftijdsgroep. Koraal biedt speelpleinwerking aan tot en met 14 jaar. Vanaf 15 jaar kunnen tieners proeven van vrijwilliger worden.

De keuzemogelijkheden samengevat:

Speelplein Boemerang - inschrijving via Koraal
- 4 tot 12 jaar
- paas- en zomervakantie
- Periscoop Borsbeek

Speelpleinen Koraal - inschrijving via Koraal
- 4 tot en met 14 jaar
- Alle vakanties behalve kerstvakantie
- Hulgenrode, op 3 km van Borsbeek

Buitenschoolse kinderopvang Ferm - inschrijving via Ferm Kinderopvang
- 2,5 tot 4 jaar
- paas- en zomervakantie
- Periscoop Borsbeek

Buitenschoolse kinderopvang Ferm - inschrijving via Ferm Kinderopvang
- 2,5 tot 12 jaar
- herfst- krokus- en kerstvakantie
- Periscoop Borsbeek

Praktisch

De uitvalsbasis van de lokale speelpleinwerking blijft de Periscoop in de Corneel Smitslei 36. Een speeldag loopt van 9.15 uur tot 16 uur. Nieuw is de gratis opvang voor en na de activiteiten. Deze start om 07.30 uur en sluit om 18 uur. Wie ‘s morgens en/of ’s avonds nog een half uurtje langer opvang nodig heeft, kan op dezelfde locatie terecht bij de Ferm Kinderopvang.

In de herfst- en krokusvakantie kunnen Borsbeekse kinderen terecht in Hulgenrode of andere Koraalwerkingen aan dezelfde tarieven.

Inschrijvingen

Voor de speelpleinwerking in Borsbeek moet er vooraf worden ingeschreven via het digitale platform van Koraal vzw. Na registratie kan je hier eenvoudig dagen reserveren voor de werking in Borsbeek of tickets aankopen voor speelplein Hulgenrode. Inschrijven kan tot op de dag zelf. Borsbeekse gezinnen kunnen eerder inschrijven dan gezinnen uit andere gemeenten. Hou er wel rekening mee dat de maximumcapaciteit is vastgelegd op 80 kinderen per dag.

Tarieven

Voor inwoners van Borsbeek bedraagt de prijs van een los dagticket 11 euro (VT-tarief 2.2 euro). Niet-inwoners van Borsbeek betalen 15 euro (VT-tarief 3 euro)
Kinderen kunnen ook enkel in de namiddag gaan spelen. Per namiddag betaal je 5.5 euro (normaal tarief) of 2.25 euro (VT-tarief). Voor namiddagspelers kan niet vooraf worden ingeschreven. Het aantal plaatsen is beperkt.
Noot: Ook bij de andere Koraalwerkingen genieten Borsbeekse kinderen tijdens de schoolvakanties van de kortingstarieven.

Speelpleinwerking zkt vrijwilligers

We doen graag een warme oproep aan lokale jongeren van 15 jaar of ouder, die zich tijdens de schoolvakanties willen engageren als (hoofd)vrijwilliger. Heb je nog geen ervaring in jeugdwerk? Geen probleem! Koraal organiseert zelf vormingen in de krokus-, paas- en zomervakantie. Ervaren vrijwilligers van Speelweken mogen dan weer hun ervaring meenemen voor de bepaling van hun vergoeding.
Geïnteresseerd? Meld je dan snel aan bij de gemeente of op www.koraal.be.

Meer info
Dienst vrije tijd
03 320 94 08| vrijetijd@borsbeek.be

Koraal vzw
03 232 97 72 | www.koraal.be

Ferm Kinderopvang
03 309 41 07 | https://reserveren.samenferm.be/